Få en professionel gulvafslibning i København

Træværk er uden tvivl det mest velegnede materiale til belægning af gulve i private boliger. Med et trægulv får dit hjem en fantastisk akustik.

De træsorter, som anvendes til fremstilling af trægulve, er karakteriseret ved at være fremstillet af massive sorter. Det betyder at du med et trægulv får et forholdsvis solidt gulv som kan holde i mange år. I hvert fald hvis du sørger for at vedligeholde gulvet efter alle gældende forskrifter.

Vedligehold dit gulv efter dets type

Mange trægulve rundt omkring i de danske hjem er behandlet med olie eller sæbe. Disse behandlingsformer falder under kategorien ikke forseglende behandlinger, fordi de i modsætning til for eksempel lak, fernis eller maling ikke kapsler træværket inde.

I sagens natur yder olie eller sæbe ikke den store beskyttelse af gulvets overflade. Til gengæld vil en oliering eller en sæbe behandling få trægulvet til at fremstå utroligt smukt og levende. Især de lysnende sæbe behandlinger, som giver gulvet en helt enestående hvidlig og silkemat overflade, er særdeles populær i de lyse danske designer hjem.

Desværre er sæbe behandlede gulve temmelig sarte. Det betyder at et gulv, som er behandlet med sæbe, skal vaskes grundigt og hyppigt med sæbe spåner. Derved forstærkes sæbe hinden som er dannet i træværkets overflade. Og så kan gulvet holde sig smukt i længere tid.

Hjælp, mit trægulv er slidt og grimt – hvad gør jeg?

Selv om du vasker gulvet som beskrevet oven for kan du ikke undgå en vis slitage med årene. Den gode nyhed er at gulvet sagtens kan blive flot igen. Det kræver blot en gulvafslibning og en ny sæbe behandling. Og denne opgave bør du altid overlade til en dygtig og erfaren gulvmand.

Hvis du har brug for hjælp til gulvafslibning i København kan du altid kontakte DBF Gulvservice – læs mere på dbf-gulvservice.dk