En særlig efterskole med fokus på det kreative projekt

En særlig efterskole med fokus på det kreative projekt

Ca. ti kilometer syd for Slagelse, midt i et idyllisk og overdådigt landskab af marker og skov, ligger der en samling af gamle smukke bygninger, som med deres hvidkalkede facader og røde tag udstråler hjemlig dansk hygge. Bygningerne huser Flakkebjerg efterskole, og selvom der hersker en fredfyldt og stille aura i milevis omkring den lille samling af bygninger, er der indvendigt masser af liv og passion, som udstråles af både elever og lærere. 

Og Flakkebjerg efterskole er ikke bare en skole, som ligner alle andre skoler. På Flakkebjerg efterskole går man op i at ruste de unge til et godt liv i fremtiden. Ikke så meget i forhold til at få det fedeste job. Nej – i højere grad rustes de unge elever til at finde deres egen indre passion frem og til at turde drømme om at føre deres egne projekter ud i livet. For nok er det vigtigt at have styr på det faglige, men akkurat lige så vigtigt er det, at have mod til at følge sine drømme til dørs. Som Flakkebjerg efterskole skriver på deres hjemmeside http://www.flakkebjergefterskole.dk/ så er omdrejningspunktet her at skabe fællesskab mellem mennesker, som lever i en verden der oftere fokuserer på det der skiller os ad, end det, der binder os sammen. Skolen vil med egne ord bruge den forskellighed der findes i samfundet, som springbræt til at åbne op for tolerance, forståelse og ikke mindst til at sætte kreativiteten fri og give de unge mod til at give egne projekter og drømme et forsøg eller to. 

På Flakkebjerg efterskole er der således plads til alle. Uanset hvor man kommer fra eller hvilke interesser man har, vil man have en plads i fællesskabet her. Flakkebjerg handler netop om at samle forskelligeheder i et forskelligartet fællesskab. Her er det engagement der tæller og visionen er, at det fremfor alt er engagement der er afgørende, når det handler om at lære noget – både i forhold til det faglige, i forhold til samfundet og i forhold til en selv. Flakkebjerg efterskole vil derfor stille de rammer til rådighed, som det kræves for at udvikle og realisere personlige muligheder og projekter. 

Ved man ikke hvad man brænder for eller hvad ens personlige projekt er, så vil skolens kyndige vejledere hjælpe en på vej til at finde ud af netop dette. På Flakkebjerg efterskole vil man uundgåeligt komme til at brænde for noget – nemlig for livet og for fremtiden.